Erkul'dan vip torpil tepkisi

Erkul

Rutinleşmiş hak yeme uygulaması

Erkul’dan vip torpil tepkisi

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul,yaptığı yazılı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Partili bakan ve milletvekillerinin yakınlarının sınavsız olarak devlet kadrolarına alınmasına tepki gösterdi.

AK Parti’nin akraba kayırmada dünya şampiyonu olduğunu dile getiren Erkul “ Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten bu yana hiç bu denli abartılı eş ve dost ataması yapılmamıştır”dedi.

Erkul “AK Parti hükümeti KPSS girip memur olmak isteyen 4 milyon gence sadece 5 bin kadro verirken 400 bine yakın kendi eş,dost ve akrabayı kamu kurumlarına yerleştirmiştir. Devletin hassas kurumları, uzmanlık alanı gerektiren birimleri her hangi bir alt yapısı olmayan kişilere sadece iktidar mensuplarının kartvizitlerini taşıdıkları için peşkeş çekilmiştir” ifadelerini kullandı.

-Rutinleşmiş hak yeme uygulaması 

Erkul “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı gibi teknik ve uzmanlık gerektiren bir kuruma memur sınavlarını geçemeyeceği tüm yakın çevresi tarafından da bilinen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın oğlu Alaattin Ünüvar tüm memurların hayalindeki bir göstergeyle bir gün bile çalışmadan bakanlık müşaviri olmuştur. Bu AK Parti’nin rutinleşmiş bir hak yeme uygulamasıdır. Bu güne kadar kul hakkından bahsedenler yapmış oldukları atamalarla binlerce işsiz gencin hakkına girmişlerdir”diye tepki gösterdi.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı